Hoe kan ik de beste BKR hypotheek berekenen?

Afspraken bij het afsluiten van een BKR hypotheek

Het is verstandig om voordat je een hypotheeklening afsluit, eerst een aantal hypotheken met elkaar te vergelijken. Wanneer iemand met een BKR registratie een bank of geldverstrekker bereidt heeft gevonden een hypotheek te verstrekken, zal men alle afspraken goed moeten vastleggen. Dit is belangrijk om later niet een welles nietes rechtzaak te krijgen.

Een van de belangrijkste onderdelen van deze hypotheek-afspraken is het berekenen van de BKR hypotheek.

Berekenen van een BKR Hypotheek

Veel aanbieders hebben standaard hypotheekafspraken voor de belangrijke onderdelen uit het hypotheek-contract. Zo zal onder andere de hoogte van een BKR hypotheek berekend moeten worden.

Bij het berekenen van deze BKR hypotheek zal gekeken worden naar onder andere de volgende punten:

  1. Bruto inkomen van de persoon
  2. Eventueel het bruto inkomen van de partner
  3. Eigen vermogen
  4. Type woning

Online berekening BKR hypotheek

Er zijn online veel van dit soort rekenprogramma's voor een BKR hypotheek te vinden. Vaak is het toch ook handig om aan de hand van een persoonlijk gesprek met een hypotheek adviseur het gehele plaatje in beeld te brengen. Mochten er vragen zijn, kunnen deze direct door de hypotheekadviseur beantwoord worden.

Online een hypotheek berekenen levert niet dat voordeel op. Daarbij heb je vaak niet de mogelijkheid om een hypotheekvraag te stellen, of het laat een tijdje op zich wachten.